hoe judith het ziet

het is zomervakantie! ik heb een nieuwe vriendin gemaakt. zij heet ana en en ze is heel leuk. zij is 9 en ik ben 6 en we spelen sinds maandag elke dag samen. vandaag gingen we de vliegtuigen kijken en samen tekenen…en fietsen. en toen kwam pip de maaltijden brengen…en deze keer kreeg ik ook nieuwe slips – met katten erop. en mooie kleuren! ik hou van katten!

we hebben ook een heel klein lieveheersbeestje gevonden op de deur en pip heeft ze met een papiertje gevangen. ze liet het beestje op haar hand lopen – ik vind dat zo eng! maar toen ana en ik naar haar kamer gingen raakten we het beestje kwijt. toen gingen we tekenen en dat was ook leuk.

maar ik mis mijn andere vrienden in schiedam…anderen gaan ook een keer weg in de zomer…mama zegt dat ik het kan zien als een soort vakantie…maar misschien blijven we ook langer…ook als school weer begint. we moesten naar een hotel toe omdat oma en opa verhuisden en wij mochten niet meer in ons huis wonen. het is echt een grote verandering…ik ben blij dat we twee kamers hebben. het is een beetje krap maar ook gezellig. ana en haar ouders delen een kamer dus spelen we meestal bij ons. zijn weet ook niet hoe lang ze hier moet blijven. 

mijn zus, jiska, lijkt het niet te erg te vinden. ze speelt veel op de xbox en praat met mama. maar soms wil ik gewoon iets leuks doen. mama zegt dat we misschien een keer naar plaswijckpark kunnen gaan, in het water spelen. ik hoor mama zeggen tegen pip dat het heel moeilijk is om te wassen hier. en hoe zij het mist om een tosti te maken of een ei te bakken. ik mis het ook. toen we bij opa en oma woonden, hadden wij een hele keuken…maar nu hebben we alleen een waterkoker en een witte koelbox. 

er is ook een koelkast maar dat delen we met de andere gasten en er is weinig plek. we warmen onze eten op in een magnetron. elke dag krijgen we iets nieuws maar soms vind ik het niet lekker. gisteren was er iets raars in ons avondeten – pastinaak. ieieieuw! ik wilde pizza maar dat hadden wij niet. maar nu hebben we wel blauwe bessen en noodles en popcorn voor in de magnetron. 

pip bleef lang praten met mama. en toen ze weg ging, vond ik een bos blauwe ballonnen van een gender review party of zoiets. ik wou ana laten zien…maar toen zei mama dat we moesten eten. morgen dan. 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *